Melding

Profetisch Schilderen

 Profetisch schilderen in atelier ‘Speels Palet’ Katwijk


In 2010 werd ik meegenomen door een vriendin om een ‘weekendje te schilderen’. Daar kwam ik tot de ontdekking dat ik het heerlijk vond om iets op het doek te schilderen. Vandaaruit ontwikkelde ik mijn passie. Veelal met gebruik van toegevoegde materialen.
 
Elke kunstenaar zoekt naar inspiratiebronnen voor zijn werk. Mijn inspiratiebron is God die mij dingen laat zien. Het christelijk geloof speelt dan ook de hoofdrol in mijn werk.
 
Kunst is veel belangrijker dan wij denken. Kunst is geen decoratie, maar een instrument om onze leefwereld te beïnvloeden. Zonder het te weten wordt iedere persoon beïnvloed door wat zij voortdurend ziet.
Onze God, de Heer die hemel en aarde geschapen heeft, is een creatief God en wij zijn naar Zijn beeld gemaakt, Genesis 1:26. Wij lijken op God. We hebben iets van Zijn karakter meegekregen. We hebben dus van God iets creatief’s gekregen. Zijn creativiteit is grensoverschrijdend. Profetisch komt van het Bijbelse woord profeteren, dit betekent het Woord van God verkondigen of doorgeven. 
 
Er zijn vele vormen om creatief profetisch te zijn: zingen, muziek maken, dansen, vlaggen, spreken, bidden, enz. Profetische kunst zou je een schilderij of kunst kunnen noemen waarbij een woord of beeld van God onder leiding van de Heilige Geest in beeldtaal wordt uitgedrukt.
 
Geïnspireerde kunst zet dingen in beweging! Ik daag je uit om een vernieuwing van jouw creativiteit aan te gaan én te eindigen met meer dan waarmee je bent begonnen!
 
Per september 2016 geef ik op donderdagavond les in profetisch schilderen bij atelier ‘Speels Palet’ te Katwijk.  Aanmelden verplicht.  Info en/of opgave: www.atelierspeelspaletkatwijk.nl / 071-4074021./ 06-13046069
 
“Voices of Art”, Sylvia Vooijs- van Duijvenbode